BRITA FILTERI

ZAŠTO JE DOBRO FILTRIRATI VODU ZA PIĆE?

Osvežavajući i poboljšani ukus filtrirane vode, rezultira većim osećajem zadovoljstva nakon pijenja. U vodi iz slavine dominira ukus i miris hlora, dok destilovana voda uklanja većinu minerala pa je zbog toga bez ikakvog ukusa.
Filtrirana voda uklanja zagađivače, ali ostavlja minerale zbog kojih voda ima dobar ukus.

Filtrirana voda je znatno jeftinija od kupovine flaširane vode. Voda sa slavine je nekoliko stotina puta jeftinija od flaširane vode, dok 90% troškova flaširane vode odlazi na proizvodnju plastičnih flaša.

“Britina” računica – 10 rsd / 1l filtrirane vode ili 984 rsd mesečno za 100l Brita filtrirane vode

Britini filteri za pečišćavanje vode su mali i moćni, zahvaljujući membrani od šupljih vlakana, granulisanom prirodnom aktivnom uglju i jonoizmenjivačima.
Brita Maxtra Plus i Brita Micro Disc filteri pouzdano štite vodu od kalcifikacije, smanjuju prisustvo hlora i drugih štetnih materija, a redukuju prisustvo metala poput bakra i olova, istovremeno čuvajući minerale u vodi. Napredna tehnologije filtracije sistema ON TAP za slavine, dodatno uklanja bakterije, što ga čini jedinstvenim na našem tržištu. Voda kojoj verujemo uz Brita sistem za filtriranje vode!

Voda pokreće energiju! Pijenje čiste vode nas samo po sebi “tera” da je unosimo u organizam u većim količinama nego inače. Na taj način, povećavamo nivo energije i pomažemo svom imunološkom sistemu. Osećaj umora se smanjuje, dok nam se funkcije mentalnog zdravlja(koncentracija) i fizičke performanse tela poboljšavaju. Svi znamo kako izgleda hidrirana koža i kolika je uloga vode u dopremanju hranjljivih materija mišićima, detoksikaciji organizma, poboljšanju varenja (sprečavanju opstipacije), gubitku težine..Koliko dnevno vode popijete i da li je to optimalna količina za vaše potrebe?

Kupovina flaširane vode nije ekološka. Voda u plastičnim jednokratnim flašama je izvor zagađenja – jednoj flaši potrebno je više od 300 godina da se razgradi! Većina flaširane vode je zapravo samo voda iz slavine. Uz to, za samu proizvodnju jednokratne plastične flaše treba tri puta više vode nego što je potrebno za punjenje boce.
Filtriranjem vode iz slavine kod kuće ili na poslu, znatno se smanjuje količina plastičnog otpada.

Svi BRITA proizvodi pružaju visokokvalitetne performanse filtracije, efikasno smanjujući broj supstanci koje mogu negativno uticati na ukus ili miris vode.

Pored toga, BRITA filteri za vodu se lako postavljaju i čuvaju.

BRITA MAXTRA+ filter za vodu:
obezbeđuje do četiri nedelje i 150 litara sveže filtrirane vode.
Njegova jonoizmenjivačka smola smanjuje karbonatnu tvrdoću (kamenac) i metale kao što su bakar i olovo.
Aktivni ugalj smanjuje supstance koje mogu narušiti ukus, kao što su hlor i jedinjenja hlora.

BRITA MicroDisc filter za vodu:
kompaktan i moćan BRITA MicroDisc filtrira do 150 litara vode i traje do četiri nedelje. Tehnologija zaustavlja neželjene elemente koji utiču na ukus vode, kao što je hlor, dok mineralima poput kalcijuma i magnezijuma dozvoljava da prođu.

Da. Sadržaj svih BRITA filtera za vodu ima oznaku “food quality”, kao materijal pogodan da dođe u kontakt sa hranom.
To znači da su materijali od koji se sastoji filter potpuno bezopasani, čak i ako se slučajno progutaju.

Svi BRITA proizvodi poseduju sertifikat o ispravnosti najpoznatijeg nezavisnog instituta za testiranje i izdavanje sertifikata o kvalitetu i ispravnosti proizvoda u Nemačkoj – TÜV. Sertifikat koji izdaje ova renomirana organizacija znači visoke standarde i nezavisno testiranje. 

Da. Svi BRITA proizvodi napravljeni su od plastičnih materijala koji ne sadrže bisfenol A.

BRITA proizvodi su usklađeni sa standardima visokog kvaliteta. Testiraju se u redovnim vremenskim intervalima. Renomirana ustanova za tehničku inspekciju TÜV institut redovno potvrđuje besprekoran kvalitet BRITA proizvoda.
Svi plastični materijali koji dolaze u kontakt sa vodom poseduju sertifikat o kvalitetu i usklađeni su sa svim pozitivno važećim pravilima, i nu jednom se nalazi bisfenol A.

 

I BRITA MAXTRA+ i BRITA MicroDisc su dizajnirani za brzu i laku instalaciju.

BRITA MAKSTRA+ filter: Napunite činiju vodom. Uronite filter za vodu BRITA MAKSTRA+ u hladnu vodu i lagano protresite da biste uklonili sve mehuriće vazduha. Umetnite filter za vodu u levak bokala i dvaput isfiltrirajte vodu kroz filter. Tu vodu odbacite ( zalijte cveće..). Kada treći put napunite bokal, vaš BRITA filter za vodu je spreman za upotrebu.

BRITA MicroDisc filter: Pre prve upotrebe MicroDisc-a, stavite ga pod tekuću vodu i lagano trljajte prstima sa obe strane približno 30 sekundi, kako biste efikasno uklonili svu slobodnu ugljeničnu prašinu koja može biti prisutna.

Ne brinite, to potpuno je normalno. Bez obzira da li je filter iz originalnog pakovanja vlažan ili suv, to nema uticaja na efikasnost filtera za vodu.

To je samo posledica abrazije aktivnog uglja iz BRITA filtera za vodu. Aktivni ugalj u granulama, kao materijal od koga se filter sastoji je potpuno prirodan, napravljen od ljuske kokosa, i kao takav podložan prirodnim varijacijama u kvalitetu proizvoda. Ponekad to dovodi do abrazije delova ugljenika u filtriranu vodu.
Priprema vašeg filtera za vodu kako je opisano u prethodnom odgovoru može pomoći u uklanjanju ovih bezopasnih čestica ugljenične prašine.

Da biste uživali u visokokvalitetnoj BRITA filtriranoj vodi, menjajte uložak filtera u redovnim intervalima.

Filter treba zameniti najmanje svake četiri nedelje, odnosno svakih 100 l vode.

Vek trajanja filtera zavisi od lokalnog kvaliteta vode. Ako je voda tvrđa ili je potrošnja veća, životni vek filtera se shodno tome smanjuje.

Kada se BRITA filter za vodu napuni nečistoćama, on jednostavno prestaje da filtrira. Ne propušta nečistoće nazad u filtriranu vodu.

Ne. BRITA filteri za vodu nisu dizajnirani da uklanjaju fluor. Nešto fluorida je prirodno prisutno u vodi iz slavine, dok neke kompanije za vodu dodaju fluor u vodu. Ako ste zabrinuti zbog prisustva fluora u vodi iz slavine, proverite kod svog lokalnog snabdevača vodom.

Ako se pravilno čuvaju svi originalni BRITA filteri mogu da se čuvaju nekoliko godina. Pravilno skladištenje znači na temperaturama između 1 °C i 50 °C, bez izlaganja direktnoj sunčevoj svetlosti ili toploti. Kertridž takođe treba da ostane zapečaćen u originalnom pakovanju.

Čuvajte svoju BRITA filtriranu vodu na hladnom mestu. Takođe, zaštitite svoj BRITA proizvode od direktne sunčeve svetlosti i potrošite filtriranu vodu u roku od jednog dana.

Proces filtriranja može izazvati malo povećanje nivoa kalijuma u ​​vodi. Međutim, jedan litar BRITA filtrirane vode sadrži manje kalijuma od jabuke. Ako imate oboljenje bubrega ili pazite na unos kalijuma iz drugih razloga, konsultujte se sa svojim lekarom pre upotrebe filtera za vodu.

Tvrdoća vode se deli u dve kategorije: stalna i privremena. Trajna tvrdoća ne utiče na ukus vode ili na rad kućnih aparata.

Privremena tvrdoća utiče na ukus hrane i pića pripremljenih sa vodom. Zatim, uzrokuje taloženje kamenca u kućnim aparatima koji zagrevaju vodu, kao što su čajnici, pegle na paru, aparati za kafu, mašine za pranje posuđa i veša..U vodovodu se formiraju naslage kamenca a povećava se rizik od pronalaska kamenca u unutrašnjim organima (bubrezi, jetra), na zubima i naslaga soli u zglobovima. Višak magnezijumovih soli negativno utiče i na nervni sistem.

Smanjenjem privremene tvrdoće vode, BRITA filteri za vodu smanjuju supstance koje narušavaju ukus i aromu vode i stvaranje kamenca. Rezultat je voda odličnog ukusa za tople napitke i jela pripremljena sa vodom i manje nakupljanja kamenca u kućnim aparatima. Previše tvrda ili previše meka vode voda iz slavine može biti štetna po zdravlje.

Kako izmeriti tvrdoću vode?

Informacije o tvrdoći vode obično daje odgovarajuće komunalno preduzeće.
Golim okom naslage kamenca se mogu videti na plastičnim lavorima/kantama koje koristimo,kućnim aparatima, oko slavina, unutrašnjosti kotlića..Na čašama su vidljive mrlja od kamenca dok se na površini toplih napitaka, posebno čaja, pojavljuju se masne pruge.

Osim hemijskih labaratorija koje vrše analize tvrdoće, na tržištu postoje trake i digitalni merači za testiranje tvrdoće vode da biste saznali nivo tvrdoće vode u vašem domu.