To ne kažemo mi, već pravi  somelijeri za vodu! Naime, yourbestdigs –  jedan od najkredibilnijih američkih sajtova* , koji na jednom mestu pruža detaljne informacije o proizvodima za domaćinstvo objavio je rezultate višegodišnjih istraživanja na temu: koji je najbolji bokal za filtriranje vode? Nakon opsežnih  kvanitativnih i kvalitativnih  testiranja, u  konkurenciji sedam najpoznatijih proizvođača  bokala za filtriranje vode  ( ZeroWater, Pur, Clearly Filtered..)  Britin longlast filter je označen kao filter najbolje vrednosti. Zasluga za priznanje pripada modelu bokala  Brita  – Monterey Longlast filter, kojim je Brita kao lider na svetskom tržištu dodatno pomerila granice kvaliteta proizvoda.

Brita Monterey+Longlast filter

Na američkom tržištu dve trećine prodatih bokala za vodu su  upravo Britini, a kako su “krize” sa vodom sve češće  u mnogim područjima, Brita je u središte svog delovanja, osim uklanjanja hlora,  stavila  i 99% smanjenja olova. Osim u navedenom, “takmičenje” je obuhvatilo sve u čemu je bilo moguće takmičiti se: vreme potrebno da se isfiltrira jedna šolja vode, propustljivost minerala, cena filtera po litru vode, veličini  bokala, dizajn, načinu sipanja vode. Ključne prednosti Britinog filtera su navedene:

  • ukus vode

  •  propustljivost minerala kao izuzetno korisnih materija

  • isplativost ( pobednički longlast  filter traje 6 meseci,  filtrira 455 l vode)

  • uklanjanje hlora i teških metala

Zato, sledeći put kada pijete vodu, razmislite na trenutak i sami ocenite da li je ukus  osvežavajući  ili baš i nije..Brita bokali  su tu.

*https://www.yourbestdigs.com/reviews/best-water-filter-pitcher/