Brita bokali i filteri za vodu – inovacija koja traje, nemački kvalitet

Brita je nemački,  i jedan od vodećih svetskih brendova,  na polju filtriranja vode za piće, sa tradicijom dugom više od  55 godina. Osnivač Heinz Hankammer  patentirao je svoj  prvi filter za vodu  1970. godine. Još tada, njegova želja je bila  da optimizira vodu za piće i učini je kvalitetnom, jeftinom i dostupnom za sve ljude.
Brita je vremenom postala i ostala sinonim za kvalitetnu vodu bilo kada i bilo gde.

 

U to vreme proces filtriranja je bio potpuno vizionarski, a Hankammer je koristio jonske izmenjivače i aktivni ugalj kako bi smanjio prisustvo kamenca u vodi, kao i ostale negativne uticaje koji dovode do lošijeg ukusa i mirisa vode. Izazov koji je osnivač Brite imao ispred sebe  bio je  izuzetno težak –  trebalo i druge ubediti u kvalitet filtrirane vode.

Došao je na ideju da na testu sa čajem pokaže važnost filtera za vodu. Spremivši čaj sa običnom vodom i filtriranom vodom pokazao je svima da je šoljica čaja spremljena sa običnom vodom imala tragove prljavštine, a čaj sa Brita filtriranom vodom je bila potpuno čist sa svim svojim prefinjenim aromama, koje čaj sadrži.

Rezultat njegovog rada je filtrirana voda, oslobođena kamenca, olova, bakra, sa umanjenim hlorom i ostalim elementima koji negativno utiču na kvalitet vode. Voda je  svežeg ukusa, idealna za pripremanje zdrave hrane, obezbeđuje bolju aromu i ukus čaja, kafe i ostalih napitaka koji se prave sa vodom.

Brita je danas, 55 godina kasnije,  kompanija koja beleži stalni rast,  sa  inovacijama u proizvodima i izraženoj internacionalizaciji.

Brita ima svoje labaratorije za istraživanje i razvoj, gde se svake godine sliva   pet odsto prodaje:

➡️ senzorna labaratorija – gde se  kvalifikovani vodeni somelijeri bave organoleptičkim ispitivanjima i čulnim dimezijama vode  i

➡️  hemijska labaratorija – gde se vrše ispitivanja filterskih materijala i kvaliteta vode za piće,  u cilju poboljšanja mešavine jonskog izmenjivača i aktivnog uglja u patronama filtera.

BRITA cuva nasu prirodu

Da li pijete dovoljno vode

Pijte vodu na pravi nacin

Analiza ispravnosti proizvoda – PDF – za skidanje

TUV je najpoznatiji nezavisni institut za testiranjei izdavanje sertifikata o kvalitetu i ispravnosti proizvoda u Nemačkoj. Sertifikat koji izdaje ova renomirana organizacija znači visoke standarde i nezavisno testiranje.